Kalamar Tava



Malzemeler :

500 gr kalamar
1 çay kaşığı karbonat
1 adet kesme şeker
1 şişe soda
un


Kalamarların hazırlanışı :

Önce kalamarların kafaları içindeki mürekkebi akmadan güzelce çıkarılır sonra kalamarın sırtında bulunan şeffaf uzun kabuğu bastırarak çıkarılır ve üstündeki derileri ovalanarak kalamar bembeyaz kalacak şekilde temizlenir.Kalamarlar çok ince olmamak şartıyla halka halka kesilir eğer çok ince kesilirse kalamarlar kurur ve etinden lezzet alınmaz.Halka halka kesilen kalamarlar bir kaba veya varsa delikli süzgece koyulup içine bir çay kaşığı karbonat bir tane kesme şeker atılarak kalamarlardan beyaz köpük çıkana ve yumuşayana kadar ovalanır.Kabın içinde hazırladığımız soda ile un karışımı bulamacın içine kalamarlarımızı bandırıp kızgın yağa atılır.İstediğiniz çıtırlıkta pişirerek servise sunabilirsiniz.

Not: Bulamacı çok koyu şekilde yapmayın çünkü kalamarlar çıtırlığına kaybeder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Balık Yemekleri © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger