Folyoda Çipura



Malzemeler :

4 adet çipura
3 diş sarımsak
100 ml zeytin yağı
1 tutam kekik
1 baş soğan
1 demet maydonoz
1 tutam karabiber
4 adet defne yaprağı
isteye bağlı tuz
4 adet yeşil biber

Hazırlanışı :

Sarımsakların kabukları soyularak ince rende yada havan yardımıyla dövülür.Dövülen sarımsaklar yayvan bir kaba koyularak içine zeytin yağı, kekik, karabiber eklenerek iyice karıştırılır.Temizlenmiş çipuraların yanlarına çizik atılır (bu çiziği folyo dışındaki hiçbir balık yemeğinde atmayınız çünkü balığın içindeki yağı ve lezzeti suyuna geçer folyoda olduğu için bu sudan lezzet alabilirsiniz diğer pişirmeusullerinde ise bu lezzetten faydalanamazsınız her balık yemeğinde balıkları çizmeyelim) güzelce yağlanır ve heryerine yedirilir.Çipuraların karnına bir halka soğan, bir tutam maydonoz, bir adet defne yaprağı bir adet biber koyularak kapatılır.Sağına soluna karabiber ve tuz ekilir folyoya sarılır fırına sürülür.Pişirme süresi 250 derecede 30 dakikadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Balık Yemekleri © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger