Fener Şiş




Malzemeler :

(bir porsiyon için)
Zeytin yağ
Domates
Biber
1 kg Fener balığı


Hazırlanışı :

Fener balığının temizlenmesi biraz zahmetli ama bi okadarda lezzetli bir o kadarda lezzetli bir balıktır.Fener balığının kafası kesildikten sonra geriye kalan gövde, kuyruk kısmına kadar derisi soyulur.Soyulduktan sonra kuyruğuda kesilen fener balıkları halka halka kesilerek zeytin yağına bulanır.Domatesler fener balığının halkaları boyutunda uyum sağlıyacak şekilde ve biberler ise ortadan ikiye kesilerek bir fener balığı bir domates biber şeklinde şişe geçirilir.Kömür ateşinde pişirildikten sonra servise sunulur.

Not : Bir kiloluk fener balığı bir porsiyon için tavsiye edilir ve fener balığı temizlendikten sonra yüzde elli fire verir ancak geriye kalan kısmı buna değer çünkü çok lezzetli ve kılçıksız löp ettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Balık Yemekleri © 2008 | Créditos: Templates Novo Blogger